fredag 18 januari 2013

Börs - Nya Bull & Bear X6


Öhman lanserar Bull & Bear X6


Öhman lanserar nya Bull- & Bearcertifikat X6. Går OMXS30-index upp med 5 procent stiger Bullcertifikatet med 30 procent, det omvända gäller också.


Bankerna försöker slå varandra med storleken på hävstång i sina produkter. Nyligen lanserade den franska banken, BNP, bull- och bearcertifikat med en hävstång på 10.

Nu äntrar Öhman marknaden för högriskplaceringar genom att lansera bull- och bearcertifikat med en hävstång på 6. Certifikaten följer utvecklingen för Stockholmsbörsens smala OMXS 30-index, som består av de 30 största och mest likvida bolagen. Certifikaten heter Bull OMX X6 OC respektive Bear OMX X6 OC, där X6 står för hävstången och OC för Öhman Capital.

Inte heller Öhmans produkter är för de passiva och långsiktiga spararna, kursrörelserna är alldeles för kraftiga för det. Går OMSX30-indexet ned med 5 procent faller värdet på Bull OMX X6 OC med 30 procent. Då är det lätt att förstå att det investerade kapitalet lätt kan förgås om man inte hänger med och har fingret på köp och säljknappen.

Källa: www.placera.nu 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar